07. september 2024
Facebook
streda, 30 august 2017 13:00

Premiér Rajoy sa vyjadril ku korupčným škandálom v súvislosti s financovaním strany

Written by 
Rate this item
(0 votes)

MADRID 30. augusta (WebNoviny.sk) - Španielsky premiér Mariano Rajoy vystúpil v stredu v parlamente, kde sa pred zákonodarcami obhajoval v súvislosti s údajnými korupčnými škandálmi spojenými s jeho vládnou Ľudovou stranou. Rajoy uviedol, že sa otázkou korupčných škandálov už v parlamente zaoberal a nevidí dôvod, prečo by tak mal robiť znova. Zároveň obvinil opozíciu, že sa ho snaží vystaviť inkvizícii.

V úvode spomínal na Barcelonu

Na začiatku svojho 35-minútového vystúpenia sa premiér vyslovil proti terorizmu a vyjadril solidaritu obetiam útokov v Barcelone a meste Cambrils, ktoré si vyžiadali 16 mŕtvych. Odporúčame:
Na Slovensku vládne korupčná koalícia. SaS vyzýva šéfa protikorupčného odboru, aby opustil úrad Okrem toho tiež vyzdvihol prácu vlády v snahách dostať španielsku ekonomiku z recesie a vyzval zákonodarcov k jednote v otázke možného osamostatnenia sa Katalánska. Na margo korupcie uviedol, že "v Španielsku neexistuje beztrestnosť" a daným korupčným prípadom sa venuje súd.

Obvinenia voči strane najskôr poprel

V súvislosti s najväčším korupčným škandálom spojeným s Ľudovou stranou, ktorý zahŕňal úplatkovú schému určenú na pomoc financovania zoskupenia, Rajoy vypovedal v júli. Bolo to pritom po prvý raz, čo sa premiér vo funkcii postavil pred súd. Rajoy, ktorého priamo v tomto prípade neobvinili, najprv obvinenia voči strane poprel. Neskôr však svoje tvrdenia zmenil a uviedol, že si nebol vedomý akýchkoľvek prečinov súvisiacich s financovaním strany. Podľa hovorkyne opozičnej socialistickej strany Margarity Robles, je premiér "prvým podozrivým" a preukázalo sa, ako narábal s údajne nelegálnym financovaním. Ako tiež povedala, jeho stredajšie vystúpenie v parlamente nič neobjasnilo.

Viac k témam: korupcia, Španielsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Premiér Rajoy sa vyjadril ku korupčným škandálom v súvislosti s financovaním strany © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 162 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner